Головна
Реєстрація
Вхід
Чт
18.04.2024
07:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

15:58
16 днів проти насилля

    Щороку в Україні, як і всій Європі,  з 25 листопада по 10 грудня проходить  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка  покликана в першу чергу привернути  увагу громадськості до актуальних для  суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.
    І у нашому  районі дана акція стартує також 25 листопада -- в Міжнародний день боротьби за ліквідацію  насильством по відношенню до  жінок. Ця дата була обрана Генеральною Асамблеєю ООН не випадково. Саме у цей день 1960 року були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Р.Трухільйо сестри Мірабал – політичні активістки, саме цей день став символом світового визнання проблеми гендерного насилля. Надзвичайно важливо, аби кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у ХХІ столітті, потерпають українські жінки.
     У загальному ж основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є також:
- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
 - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;
- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.
    Відомо, що дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони утворюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
     Період кампанії «16 днів проти насильства» охоплює наступні важливі дати:
25 листопада -Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок
1 грудня - Всесвітній  день боротьби зі СНІДом
2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством
3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
5 грудня - Міжнародний день волонтера
6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі
9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією
10 грудня - Міжнародний день прав людини
     Цього року Міністерство соціальної політики у співпраці з UNFPA Україна у рамках програми „Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні”, яка реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади та Естонії, розпочинає нову хвилю кампанії „Розірви коло”. Ціль кампанії: підвищити нетерпимість суспільства до домашнього та гендерно зумовленого насильства.
     В рамках інформаційної кампанії у новому відеоролику „Розірви коло” демонструється, як із покоління в покоління герої передають один  одному сувій, що символізує усталені виправдання насильства у формі українських прислів’їв та приказок. Такий зв’язок крізь час поколінь підкреслює вкоріненість проблеми.
    Інформаційна кампанія „Розірви коло” закликає усе суспільство до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче - це не прояв симпатії; твоя "хата не скраю" - ти можеш допомогти.

 

Категорія: Поточні події | Переглядів: 323 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024