Головна
Реєстрація
Вхід
Сб
20.04.2024
06:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0






  

08:40
Семінар-практикум
19 жовтня на базі Валківського дошкільного навчального закладу «Веселка» відбувся семінар-практикум «Наступність у роботі двох перших ланок освіти – запорука успішного навчання дитини в школі», у роботі якого взяли участь вихователі дошкільних навчальних закладів та учителі початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів району.
Робота семінару почалася з перегляду виставки «Природа і фантазія», яку підготували вихованці дошкільного закладу та учні перших класів. Проведення вправи «Мої очікування» (методист РМК Мавзенко В.М.) налаштувало учасників семінару на сприйняття та отримання знань щодо співпраці двох перших ланок освіти.
Учителі та вихователі були ознайомлені з завданнями і структурою Базової програми «Я у світі» (методист РМК Олійник Н.О.) та з додатковою програмою старшого дошкільного віку «Впевнений старт» (вихователь-методист ДНЗ «Веселка» Зюбан Т.Г.), з питанням формування загальнонавчальних умінь і навичок учнів 1 класу (методист РМК Данильченко С.В.).
Під час практичного блоку педагоги спостерігали відкрите заняття в старшій групі «Лихо у зоопарку» (вихователь Білостоцька Л.І.) та відкритий урок навчання грамоти у 1-А класі Валківського ліцею імені Олександра Масельського «Вивчення букви Н» (учитель Зань Н.М.). Самоаналіз заходів та обговорення їх у нетрадиційній формі дозволило визначити взаємозв’язок та наступність змістовних ліній розвитку дитини та формування загальнонавчальних умінь і навичок учнів.
Досвідом роботи щодо ролі вчителя початкових класів у спільній діяльності дошкільного закладу та школи ділилася Огієнко О.А., учитель початкових класів Шарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Використання нетрадиційних методів та прийомів під час математичного та мовленнєвого розвитку дітей демонстрували вихователі ДНЗ «Веселка» Багірова В.А. та Тугай Ж.М.
У ході практичного блоку з елементами тренінгу під керівництвом практичних психологів ДНЗ «Веселка» Дем’яненко С.О. та Валківського ліцею імені Олександра Масельського Князєвої С.А. педагоги ознайомилися з психологічною готовністю дітей до школи, виробивши рекомендації для вихователів, вчителів і батьків. У ході рефлексії «Відкритий мікрофон» учасники семінару поділилися своїми враженнями про проведений захід та баченнями подальшої співпраці.
Переглядів: 1013 | Додав: ZaloginaNM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024