Головна
Реєстрація
Вхід
Сб
20.04.2024
09:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

16:02
Школи району практично готові до початку нового навчального року

  

  Про це повідомила на апаратній нараді у голови райдержадміністрації начальник відділу освіти Р.Д.Алієва. Вона інформувала присутніх про результати планового огляду готовності навчальних закладів до роботи, який було проведено спеціальною комісією під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації В.П.Оноша.
  Так, всі навчальні заклади в рамках підготовки до роботи у новому навчальному році провели ремонтні роботи, були приведені у належний стан вогнегасники, в окремих закладах оновлено посуд у шкільних їдальнях, наочність та методичні матеріали для здійснення навчально-виховного процесу. Здійснено підготовку котелень до опалювального сезону.
  Проведено значну роботу з підготовки до нового навчального року у Валківському  ДНЗ «Веселка» (завідувач Бородіна І.В.). Вагому допомогу закладу надала міська рада. Одними з кращих є Шарівський ДНЗ «Перлинка» (завідувач Тугай С.П.), Мельниківський ДНЗ (Демчук Т.М.), Огульцівський ДНЗ «Калинка» (Коток К.М.), Ков’язький ДНЗ «Ромашка» (Конєва Л.С.).
  Значну роботу в рамках підготовки до нового навчального року проведено у Сидоренківській (директор Новікова Д.В.), Високопільській (Зінченко В.О.), Мельниківській (Сиротенко М.Г.), Баранівській (Салащенко Т.В.), Олександрівській (Житкова В.І.) ЗОШ І-ІІІ ст., а також у Новомерчицькому (Борщ О.І.) та Перекіпському НВК (Калініна І.В.). У переліку кращих звичайно і Валківський ліцей імені Олександра Масельського (Грєхова В.І.). 
Зрозуміло, що неможливо було б здійснити всі ці заходи без підтримки, яку отримують заклади від місцевих рад, керівників підприємств та господарств, а також підприємців і батьків. 
  На жаль, через відсутність фінансування з року в рік залишається невирішеним питання обробки дерев’яних конструкцій горищ вогнетривким розчином та встановлення автоматичної пожежної сигналізації. Все ще залишається проблемою і забезпечення у достатній кількості стандартними меблями навчально-виховних закладів. Потребує оновлення обладнання у їдальнях.
  Але, першочерговими є заходи із запровадження енергозберігаючих технологій, забезпечення належного водопостачання, встановлення сучасних опалювальних систем, забезпечення функціонування шкільних котелень на альтернативних видах палива.
  Так, у зв’язку із незабезпеченістю бюджету освітньої галузі, яка складає близько 1,9 млн. грн., відділом освіти були розроблені відповідні заходи, реалізація яких, дала б змогу погашення цього дефіциту коштів. Одним із таких заходів було пониження ступеня Минківської загальноосвітньої школи (зі школи ІІ ступеня до навчального закладу І ступеня). При цьому, передбачалася економія коштів близько 235 тис. грн.
6 серпня в рамках проведення огляду готовності до роботи в новому навчальному році, було здійснено виїзд до Минківської ЗОШ І-ІІ ступенів. Участь у виїзному заході взяли голова райдержадміністрації Юрченко Е.П., перший заступник Оноша В.П., начальник відділу освіти Алієва Р.Д. та інші члени районної комісії, а також педагогічний, батьківський колективи та інші представники громадськості. Після довготривалої, конструктивної бесіди, з метою збереження освітнього рівня школи, за ініціативи громадськості, було вирішено перевести навчальний заклад на опалення вугіллям та дровами, а також на опалювальний сезон перевести учнів початкової школи, які навчаються у приміщенні, що опалюється електричною енергією, до основного приміщення школи. Ці заходи дадуть економію близько 100 тис. грн. Крім того, за інформацією директора школи, на сесії сільської ради, що відбулася 7 серпня, було вирішено питання допомоги закладу від сільської ради у розмірі 50 тис. грн. Оскільки у закладі майже половина учнів Кобзарівської сільської ради, то громадськість сподівається на відповідну допомогу закладу і від цієї місцевої ради.
  Щодо інших заходів, то наразі, можна засвідчити, що позитивно вирішилося питання взяття лічильника тепла на комерційний облік у Валківській ЗОШ І-ІІІ ступенів – знайдено відповідні позабюджетні кошти (близько 10,4 тис. грн.).
  Щодо Шарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, у якій існує така ж проблема -  взяття лічильника тепла на комерційний облік, то питання в процесі вирішення (триває робота над залученням необхідної суми коштів близько 18 тис. грн.).
  За допомоги Олександрівської сільської ради вирішено питання та знайдено кошти  для заміни приладу обліку газу (коректора) в Олександрівській школі (8,6 тис. грн.). 
  В Огульцівській школі цю проблему також планується вирішити завдяки залученню позабюджетних коштів - саме над цим зараз працює керівництво закладу.
  Варто зазначити, про ті заходи, які вже реалізовано. Зокрема, здійснено:
 - заміну вікон на енергозберігаючі у Валківській ЗОШ І-ІІІ ступенів за рахунок благодійної допомоги (29 шт., на суму 72,5 тис. грн.);
 - ремонт (утеплення) теплотраси, що пролягає на території Баранівської школи (150 м) за рахунок позабюджетних коштів;
 - заміну котла у Сидоренківській ЗОШ І-ІІІ ступенів (залучені кошти у сумі 7 тис. грн.);
 - відбувається планомірна заміна вікон та дверей на нові енергозберігаючі у Валківському районному Будинку дитячої та юнацької творчості за рахунок позабюджетних коштів.
  До переліку інших завдань, що передбаченні у рамках підготовки до нового навчального року включено забезпечення підвезення до місць навчання учнів у сільській місцевості. 
  У новому навчальному році планується підвіз близько 520 учнів та 60 педагогів до місць навчання та роботи. Наразі парк шкільних автобусів налічує 10 одиниць. 

Переглядів: 626 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024