Головна
Реєстрація
Вхід
Чт
28.03.2024
12:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

08:53
У Харкові пройде міжнародний форум щодо роботи з дітьми з особливими потребами

   Команда проекту «Вчимося жити разом» запрошує на захід батьків та опікунів, лікарів, освітян, соціальних працівників, волонтерів - тих, від кого може залежати повноцінне життя особливих дітей.
  Цей національний форум за участю міжнародних спеціалістів, присвячений мультидисциплінарному підходу до роботи з дітьми з особливими потребами, відбудеться 16 листопада у Харкові, в приміщенні Єврейського культурного центру «Бейт Дан».
      Зареєструватися до участі у форумі можна тут до 11 листопада.
      Програму форуму та докладніше про його цілі можна прочитати тут або на Facebook.
     Говорячи про дітей з особливими потребами, організатори виходять з широкого розуміння інклюзії і, відповідно до міжнародних норм, мають на увазі дітей з порушеннями психофізичного розвитку, дітей з інвалідністю, дітей-біженців та мігрантів, дітей, вимушених працювати, представників різних національних та релігійних меншин, безпритульних дітей та дітей з сімей з низьким прожитковим мінімумом, дітей-сиріт, дітей з ВІЛ/СНІД та дітей з інших дискримінованих груп.
    На форум також запрошують представників громад, адже, на переконання організаторів, саме від ініціатив у громадах залежить чи не більша частина умов, у яких живуть особливі діти та їхні родини.
   «Це завжди комплекс задач і різні рівні участі, - говорить педіатр, президент Українсько-німецької медичної асоціації Андрій Пеньков. - Недостатньо просто налаштувати систему медичної реабілітації, або відправити дітей з інвалідністю до загальноосвітніх шкіл, або обладнати транспортну систему засобами доступності. Випустіть хоча б один з цих пунктів (а їх насправді - довжелезний перелік) - і все, особлива дитина та її сім’я вже виключені з повноцінного життя. Тому ми робимо акцент на словах «мультидисциплінарний підхід», підкреслюючи необхідність об’єднання різних дисциплін та структур».
   На форумі буде обладнано дитячу кімнату, де з дітьми працюватимуть досвідчені спеціалісти. «Інклюзія - це коли ти не обираєш між дитиною і якимись подіями, - говорить педіатр. - Батьки, яких ми запрошуємо, не мають перейматися тим, де і як залишити дитину на цей час».
    На заході обговорять вирішення однієї з найбільших проблем дитячої (та й дорослої) інклюзії в Україні, яка, на думку організаторів, полягає у відсутності спільної програми дій та координації зусиль різних гілок управління.
   Друге важливе завдання - стимулювати створення національного майданчика для комунікації родин, де зростають діти з особливими потребами. Для початку такий майданчик буде віртуальним, його основою стануть Facebook -сторінка «Вчимося жити разом» та сайт zhyty-razom.org.ua.
    Темою обговорення на форумі стане й стимулювання громади до пошуку дієвих рішень, а також сприяння створенню в Україні суспільного інституту наставництва – індивідуальної допомоги дітям, які мають труднощі із соціалізацією, навчанням тощо (у тому числі допомоги з боку дорослих людей з інвалідністю, яким вдалося налагодити власне життя).
Участь у форумі безкоштовна. До проекту запрошують усіх, хто має дієві ідеї, досвід або просто бажання долучитися до роботи.
   Ініціатори форуму - учасники Харківської експертної групи та дружина Президента України Марина Порошенко. Партнерами проекту є Українсько-німецька медична асоціація, Спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine, Генеральне консульство Німеччини в Донецьку (офіс Дніпро), Харківська обласна державна адміністрація, UNICEF, Міжнародний фонд «Відродження» та Благодійний фонд Петра Порошенка.
   Усі питання щодо форуму й участі в ньому можна задати за телефонами: (097) 905-82-98 - Іванна Скиба-Якубова та (063) 222-25-83 - Тетяна Ландесман.

 

Категорія: Поточні події | Переглядів: 439 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024