Головна
Реєстрація
Вхід
Вт
23.04.2024
22:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

09:51
Урочистості до Дня Соборності України

   22 січня ми відзначаємо величну дату своєї багатовікової історії – День Соборності – свято об’єднання українських земель в єдину самостійну, вільну і незалежну державу.
Саме цього дня у 1919 році на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цей історичний факт показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному, і зараз ми, як ніколи, розуміємо справжнє значення єдності, незалежності, соборності України.
  Ідея соборності України була і є однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років. Сьогодні нас розділяють різні епохи, але об’єднують однакові прагнення.
   Це свято нагадує нам, що Український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу.
   З нагоди Дня Соборності України у м.Валки відбулися урочисті заходи. У святкуванні взяли участь голова районної державної адміністрації В.І. Войтенко та голова районної ради В.П. Оноша, Валківський міський голова В.В. Скрипніченко, настоятель Свято-Преображенського храму м.Валки отець Іоан, колективи підприємств, установ і організацій, представники громадськості.
   Окрасою цьогорічного свята став флешмоб на центральній площі міста за участю учнів 6-11 класів Валківського ліцею ім. О.С. Масельського.  Діти, тримаючи в руках герби всіх областей, утворили єдину велику цілісну державу – Україну. Таким чином вони показали, що українці – єдині, наші мрії та прагнення спільні, Україна – Соборна. У нас єдина держава! Ми - єдиний народ!
   Біля пам`ятника поету-демократу Павлу Грабовському пройшов мітинг. В ході урочистостей керівники району поклали квіти до підніжжя пам’ятника.
  З вітальними словами виступили  голова районної державної адміністрації В.І. Войтенко, голова районної ради В.П. Оноша, Валківський міський голова В.В. Скрипніченко, настоятель Свято-Преображенського храму м. Валки отець Іоан.
   Саме сьогодні для нас є дуже важливим об’єднання зусиль для здійснення високої мети –   встановлення миру та процвітання незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки нашого добробуту й щасливого життя.
  Відзначення Дня Соборності спонукає нас берегти світлу пам'ять про незліченні жертви, принесені українським народом на вівтар незалежності, соборності та державності.
   Тож працюймо разом для світлого майбутнього нашої рідної України!

 

Категорія: Поточні події | Переглядів: 483 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024