Головна
Реєстрація
Вхід
Пт
29.03.2024
09:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

17:54
Валківська масляна- 2019

      

    Масляна – стародавнє слов'янське свято, що символізує проводи зими і очікування весни.  Люди здавна на Масляну випікали млинці, як символ тепла, сонця, перемоги весни над зимою.  Масляні обряди покликані прогнати зимові холоди, зазвати весну, розбудити природу від сну і повернути людям сонячне тепло. На Масляну здавна прийнято влаштовувати народні гуляння з конкурсами, катанням на санях, хороводами та піснями.
    9 березня на Центральній площі міста Валки гучно, весело, яскраво валківчани та гості району святкували Масляну - ярмаркували, танцювали та співали, змагалися у конкурсах. І не було сьогодні на тому святі жодного, хто б програв, адже всі присутні – дорослі і малі, господарі і гості, учасники конкурсів і глядачі – всі отримали безліч позитивних емоцій та святковий настрій, провели день у колі друзів.
   Команда відділу освіти районної державної адміністрації взяла участь у святкуванні Масляної  та у різноманітних конкурсах на «Краще Ярило», «Краща лялька Масляна», з традиційних у ці дні страв і на «Кращий сувенір до Масляної».
    Валківчан та гостей району з відкритої сцени зі святом Масляної щиро вітали голова райдержадміністрації Віктор Войтенко, голова районної ради Віталій Оноша, довірена особа Президента України Петра Порошенка, екс-тренер національної Збірної України з футболу Мирон Маркевич,  довірена особа Президента України Петра Порошенка, генеральний директор ТОВ «М’ясокомбінат «М’ясний» Олексій Скорик.
    В ході свята творчі колективи району  розважали гостей свята веселими піснями та запальними танцями, також працював «Млинний двір» з майстер-класами по приготуванню вареників, млинців, оладок, яєчні на салі, відбувся вже традиційний фестиваль «Валківської слив`янки». Крім того, дорослі і діти могли взяти участь у цікавих конкурсах та розвагах.
    Також була  проведена лотерея з цінними призами.
    В ході заходу відбулося нагородження переможців конкурсів грамотами та символічними  подарунками.
    Всі, хто сьогодні взяв участь у святкуванні Валківської Масляної, відпочили та повеселилися від душі.

 

Категорія: Поточні події | Переглядів: 326 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024