Головна
Реєстрація
Вхід
Вт
23.04.2024
10:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

17:19
Районне методичне об’єднання з розвитку комунікативно-мовленнєвої компетентності для вихователів ЗДО, НВК та філії

 

    27 листопада 2019 року на базі Валківського ДНЗ (ясла-садок) «Берізка» (завідувач Гамоліна О.В.) було проведено районне методичне об’єднання з розвитку комунікативно-мовленнєвої  компетентності для вихователів закладів дошкільної освіти, навчально-виховних комплексів та філії «Сучасні освітні технології в розвитку мовлення дитини» епіграфом якого був вислів Софії Русової «Не сама дитина має пристосовувати себе до наших методів,  а навпаки, наші методи мають бути пристосовані до  кожної дитини»
     Вихователь-методист Сіренко Н.В. провела з вихователями вправу «Шкала обізнаності» щодо знань вихователів сучасних освітніх технологій в розвитку мовлення дитини.
     У рамках районного методичного об’єднання вихователі мали змогу переглянути:  інтегроване заняття у середній групі «Промінчики» – «На гостину до бабусі» (вихователь Кулик Т.М.), заняття з розвитку мовлення та навчання дітей дошкільного віку елементів грамоти в старшій групі «Пізнайко» - «Моя улюблена казка» та розвагу у старшій групі - «Звучи, рідна мово!» (музичний керівник  Матющенко Г.П.,  вихователь Діжиченко Н.В.). В нетрадиційній формі був проведений самоаналіз та обговорення занять вихователями району (Олійник Н.О. – методист РМК).
    Під час науково-практичного блоку вихователі ознайомили педагогів району з освітніми технологіями, які були використані під час колективного перегляду занять:
- «Сторітелінг: мистецтво розповідання, або як зацікавити й мотивувати дітей» (вихователь Данильченко С.А.),
- «Використання технології ТРВЗ в розвитку мовлення дошкільників за допомогою ігрового посібника «Кола Луллія» (вихователь Кулик Т.М.),
- «Сучасні освітні технології в розвитку мовлення дитини» (вихователь-методист Сіренко Н.В.).
     У формі «Педагогічної майстерні» з вихователями району були детально опрацьовані та презентовані деякі сучасні освітніх технологій в розвитку мовлення дитини: «Гра і навчання з колами Лулія», «Коментоване малювання», «Вичення віршів за допомогою мнемотехніки», «Метод наочного моделювання», «Сінквейн», «Сторітелінг» та «Методика Л.Шелестової».
      На завершення районного методичного об’єднання вихователі району підвели підсумки заходу та узагальнили, що нового та цікавого можна впроваджувати в закладі з дошкільниками для виховання комунікативної особистості в сучасному світі.

 

Категорія: Поточні події | Переглядів: 458 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024