Головна
Реєстрація
Вхід
Чт
28.03.2024
11:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

15:01
Семінар-практикум з використанням конструктора LEGO в освітньому процесі для вихователів ЗДО та НВК

 

    11 квітня 2019 року на базі Валківського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Веселка» (завідувач Бородіна І.В.) пройшов районний семінар-практикум для вихователів закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів на тему «Шість цеглинок в освітньому просторі дитячого садка».
    Метою даного заходу було розширення уявлень педагогів про можливості використання конструктора LEGO  в роботі з дітьми, залучення їх до тренінгових вправ з використанням конструктора, сприяння розвитку творчої ініціативи, активності.
     На семінарі були поставлені такі завдання:
- ознайомити слухачів з новою методикою «Шість цеглинок 2.0.»;
- формувати вміння співпраці в парах та команді;
- розвивати просторове сприймання і мислення, самоконтроль, оперативну пам’ять;
- сприяти розвитку компетентностей дітей та становлення педагога – дизайнера.
    Робота семінару-практикуму розпочалася з привітання керівника закладу Бородіної І.В., яка підвела підсумок роботи з використання LEGO конструктора в освітньому процесі закладу протягом трьох років. Практичний психолог Дем’яненко С.О. сприяла позитивному налаштуванню учасників на роботу провівши  вправи «Знайомство» та «Кольорове побажання».
     Вихователі району мали змогу переглянути заняття з дітьми старшого дошкільного віку на тему «Завдання від Петрика П’яточкіна» (вихователь -Кривенець І.В.) та «Дивовижна подорож на космольоті» (вихователь - Багмут Л.А.).Проведено самоаналіз та аналіз проведених занять.
    Вихователь-методист Зюбан Т.Г. провела зі слухачами цікаві вправи на закріплення роботи з цеглинками «Відтвори по пам’яті», «Склади слово на тему «Планета Земля», «Шифрувальник», «Складання казки». А також познайомила з новою методикою «Шість цеглинок 2.0» шляхом короткої інформації, практичних вправ зі слухачам та розробки з вихователями  району порад для успішної партнерської взаємодії з дитиною.
     Незабутні враження залишилися у слухачів від виставки дитячих робіт з LЕGO конструктора на тему «LEGO- Космос» та море позитивних емоцій від фізхвилинки «Ланцюжок» та «Веселий настрій» (музичний керівник -Дудка С.В.).
    На завершення семінару була проведена рефлексія «Серце», в ході якої всі бажаючі мали змогу поділитися враженнями від семінару та отримали пам’ятки щодо впровадження методики компетентнісного навчання «Шість цеглинок».

 

 

Категорія: Поточні події | Переглядів: 892 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024