Головна
Реєстрація
Вхід
Пт
29.03.2024
13:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

10:09
Участь начальника відділу освіти Вікторії Новосел у нараді в районній державній адміністрації

    Відповідно до постанови КМУ від 26.06.2019 № 616 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 877» у 2019 році субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа спрямовується на:
- нове будівництво приміщень для розміщення малих групових будинків, житла для дитячих будинків сімейного типу, капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, яке перебуває в комунальній власності;
- придбання житла у прийнятих в експлуатацію житлових будинках для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла, житла для дітей;
- виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб;
- рецензування звітів про оцінку житла, яке придбавається на вторинному ринку;
- розроблення проектної документації на нове будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, нове будівництво приміщень для розміщення малих групових будинків.
Основні нововведення порядку:
- окрім дітей-сиріт житлом забезпечуватимуться і діти, позбавлені батьківського піклування. Тобто під дію порядку підпадають: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа.
- надано право отримувати грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла.
- грошова компенсація може бути використана на придбання житлового приміщення в прийнятих в експлуатацію житлових будинках у будь-якій адміністративно-територіальній одиниці в межах області протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку.
- житло придбавається шляхом укладення договору купівлі-продажу.
    Договором передбачається накладення заборони на відчуження такого житла протягом десяти років.
   Діти, які виявили бажання отримати грошову компенсацію, з метою отримання допомоги у придбанні житла звертаються із заявою до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Заяву про придбання або про виплату грошової компенсації дитина особисто подає до органу соціального захисту населення за місцем перебування на квартирному обліку.
   Сьогодні, 13 серпня,  у районній державній адміністрації під головуванням заступника голови райдержадміністрації Оксани Степанової відбулося засідання комісії з питань для формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції і визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію відповідно до Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з держаного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
   Вищевказана Комісія діє на підставі Розпорядження голови районної державної адміністрації від 30 липня 2019 року № 110 про створення Комісії, затвердження її складу та Положення.
   Під час засідання Комісії були визначені основні напрямки роботи відповідно до встановлених Порядком та умовами термінів. Також розглянуто список осіб, що перебувають на квартирному обліку за місцем походження, визначено осіб що відповідають вимогам Порядку.
   У Валківському районі на квартирному обліку відповідно черговості постановки на квартирний облік, за інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації, перебуває 10 осіб з  числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі 2 особи  з інвалідністю.
   На засіданні комісії прийнято рішення затвердити списки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають право на придбання житла або призначення грошової компенсації та визначено черговість для отримання компенсації чи придбання житла. Крім того, визначено потребу щодо формування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла або призначення грошової компенсації для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Категорія: Поточні події | Переглядів: 276 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024