Головна
Реєстрація
Вхід
Чт
25.04.2024
18:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

14:05
Коментар начальника відділу освіти райдержадміністрації Вікторії Новосел з нагоди Міжнародного дня рідної мови

   Свято української мови – одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших письменників. З-поміж тисяч мов, які існують на планеті, найдорожчою для кожного є його рідна мова. У ній закарбовано історичну долю, духовну міць і національну суть народу, без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною свого народу, його історії і культури.
   Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П. Мирним, М. Коцюбинським, Л. Українкою та багатьма іншими видатними українцями.
   Упродовж віків мова допомагала людям утверджувати свою самобутність, виступала вагомим чинником взаємозбагачення і порозуміння.
   Сучасний світ знає, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку країни.
   Переконана, що зміцнення позицій української мови в усіх сферах соціального і культурного життя надалі сприятиме прогресивному розвитку й піднесенню держави.
   Вітаю із Міжнародним днем рідної мови, Бажаю всім українцям утверджувати рідну мову та нехай цей нетлінний скарб служить єднанням між минулими і майбутніми поколіннями, возвеличує Україну та українців.


Начальник відділу освіти
Валківської районної
державної адміністрації                                               В.В. Новосел

 

Категорія: Поточні події | Переглядів: 389 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024