Головна
Реєстрація
Вхід
Чт
28.03.2024
15:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії розділу
Поточні події [2347]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0






  

10:54
Валківчани вшанували пам'ять жертв Голодомору

   Вшанувати пам’ять земляків, які померли у ті страшні роки, та мільйонів загиблих від голодомору українців, прийшли сьогодні, 24 листопада, жителі Валок до пам’ятного знака жертвам голодомору, який встановлений біля Свято-Преображенського храму.
   Трагедія 1932-1933 років – це не лише чорна сторінка в історії країни, не лише національна трагедія, про яку ми не маємо права забувати, це ще й урок історії, трагічний урок, з якого всі ми маємо робити висновки, щоб ніколи більше не допустити такого злочину проти народу, не допустити заради майбутнього країни, заради майбутніх поколінь…
 Під час мітингу-реквієму до присутніх звернулися перший заступник голови райдержадміністрації Н.М. Осадча, голова районної ради В.П. Оноша, Валківський міський голова В.В. Скрипніченко, керівники підприємств, установ, організацій району, представники громадських організацій та мешканці міста.
  За традицією, на знак світлої пам’яті перед мільйонами жертв геноциду у пам’ятного знаку запалили свічі пам’яті та розділили хліб на згадку про мільйони загиблих від голоду, серед яких, по деяких підрахунках, понад 25 тисяч жертв з Валківщини.
  Сьогодні в ході заходу відбулася прем’єра пісні,  на слова земляка-валківчанина Сергія Корсуна, музику до якої написав соліст РНД «Іскра» Оскар Мізерний. Пісня, присвячена сумним подіям  Голодомору 1932-1933 років, прозвучала у його виконанні.
  Хвилиною мовчання, схиливши голови в глибокій жалобі за українцями, які загинули голодною смертю, пройшовши страшні випробування тих жорстоких років, учасники мітингу-реквієму вшанували їх світлу пам'ять.
  Молебень за загиблими від Голодомору 1932-1933 відслужив благочинний Валківського округу, настоятель Свято-Преображенського Храму м. Валки отець Іоанн.

Категорія: Поточні події | Переглядів: 414 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024